We werkten allemaal keihard om vanaf vrijdag 15/05/2020 de leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar te verwelkomen op onze school.

De andere leerjaren zullen nog niet starten, daarvoor zijn we afhankelijk van het advies van de Nationale Veiligheidsraad.
Kleuters en kinderen uit het derde, vierde en vijfde leerjaar krijgen verder preteaching via afstandsonderwijs. Het takenpakket is verplicht

Opvang van je kind

 1. Vanaf 10 mei kun je je contactbubbel uitbreiden met 4 personen. Op deze mensen kun je een beroep doen voor de opvang, als ze niet tot de risicogroep behoren.
 2. We voorzien enkel opvang voor kinderen van ouders die buitenshuis werken en zelf niet in opvang kunnen voorzien. Heb je opvang nodig, stuur dan ten laatste de vrijdag van de week voordien een e-mail naar de juf van je kind met de dagen (voor- en/of namiddag) waarop je opvang nodig hebt. Voeg ook een werkattest bij deze e-mail.
 3. De school en de opvang is open van 8.35u tot 15.45u; op woensdag tot 11.45u
  Heb je voor- of naschoolse opvang nodig, dan kan je terecht bij de BKO via het telefoonnummer 059/25 17 39 of via bko.reservaties@oostende.be. Reserveer zo snel mogelijk!

Tips voor het brengen en afhalen van je kind:

 • Draag mond- en neusbedekking.
 • Laat je kind zoveel mogelijk door dezelfde persoon brengen en halen.
 • Respecteer de social distancing. Wacht op de stippen.
 • Kom op tijd en ook niet te vroeg om veel volk aan de schoolpoort te vermijden.

Volg de nieuwsberichten, volg de mededelingen vanuit school, maar vooral:
houd jullie aan de afspraken zodat het veilig blijft en iedereen gezond mag blijven!

Inschrijvingen

Nieuwe inschrijvingen worden gerealiseerd van zodra de school terug opstart.
Als je kind al ingeschreven is, blijft het ingeschreven.

Kan je nog terecht bij het CLB?

De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s) blijven bereikbaar via telefoon, e-mail of CLBch@t voor vragen van leerlingen, ouders en scholen.
De VACCINATIES en de systematische contactmomenten worden uitgesteld. Gesprekken blijven mogelijk, maar zullen telefonisch of via een ander medium verlopen.

Hoe spreek je met je kind over het Corona-virus?

Luister vooral, blijf bij de feiten en benoem ook de POSITIEVE DINGEN zoals ‘hulpverleners staan klaar om zieken op te vangen en verdere besmetting in te dijken’.

Wat kan ik als ouder doen?

Hou rekening met de voorzorgsmaatregelen en beperk zo het risico op besmetting bij jezelf en je kind.
Kan je kind zijn schooltaken niet doen omdat je thuis niet over internet, laptop, tablet … beschikt? Neem contact op met de school! We helpen je graag verder.

Hulp nodig?

 • De SCHOOL kan je van maandag tot vrijdag bereiken via 059 70 20 03 – katrien.rotsaert@olko.be
 • BRUGFIGUUR ANN is van maandag tot donderdag beschikbaar voor al je vragen, een babbel of een luisterend oor: 0496 56 59 08  – ann.verdonck@oostende.be
 • De sociale noodlijn van Stad Oostende is er elke dag (ook in het weekend) tot 18 uur: 059 25 85 85 – socialenoodlijn@oostende.be