De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen op school te schorsen tot en met 19 april. Hiermee willen we de verspreiding van het CORONAVIRUS beperken én de besmetting van kwetsbare groepen voorkomen.

Opvang van je kind

We vragen alle ouders op om hun kinderen maximaal thuis op te vangen.
De school voorziet NOODOPVANG voor kinderen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien (werk of moeilijke thuissituatie).
Dit gaat door tijdens de normale schooluren.

Heeft mijn kind nu vakantie?

De school biedt huiswerk aan. Dit is niet vrijblijvend: we verwachten dat alle leerlingen inspanningen doen om dit te maken.
Vanaf 20 april bieden we zowel voor de kleuters als voor de kinderen van het lager NIEUWE LEERSTOF aan. Hou daarvoor de klasblogs en de website in de gaten!

Inschrijvingen

De inschrijvingen zijn opgeschort tot en met minstens 5 april.
Als je kind al ingeschreven is, blijft het ingeschreven.

Kan je nog terecht bij het CLB?

De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s) blijven bereikbaar via telefoon, e-mail of CLBch@t voor vragen van leerlingen, ouders en scholen.
De VACCINATIES en de systematische contactmomenten worden uitgesteld tot na de paasvakantie. Gesprekken blijven mogelijk, maar zullen telefonisch of via een ander medium verlopen.

Hoe spreek je met je kind over het Corona-virus?

Luister vooral, blijf bij de feiten en benoem ook de POSITIEVE DINGEN zoals ‘hulpverleners staan klaar om zieken op te vangen en verdere besmetting in te dijken’.

Wat kan ik als ouder doen?

Hou rekening met de voorzorgsmaatregelen en beperk zo het risico op besmetting bij jezelf en je kind.
Kan je kind zijn schooltaken niet doen omdat je thuis niet over internet, laptop, tablet … beschikt? Neem contact op met de school! We helpen je graag verder.

Hulp nodig?

  • De SCHOOL kan je van maandag tot vrijdag bereiken via 059 70 20 03 – katrien.rotsaert@olko.be
  • BRUGFIGUUR ANN is van maandag tot donderdag beschikbaar voor al je vragen, een babbel of een luisterend oor: 0496 56 59 08  – ann.verdonck@oostende.be
  • De sociale noodlijn van Stad Oostende is er elke dag (ook in het weekend) tot 18 uur: 059 25 85 85 – socialenoodlijn@oostende.be